Toimitusehdot
 
Takuut:
Konekohtaisten optioiden, lisäosien, akkujen, tarvikkeiden, ja varaosien takuu on yleensä 6kk. Erikseen ostettujen lisämuistien ja kiintolevyjen takuu on 12kk. Valmistajan takuu saattaa olla jossain tapauksissa huomattavasti pidempi. HP, Samsung, Kingston, Intel, D-Link, Seagate ja Transcend vastaavat omista takuistaan omien menettelytapojensa mukaan. Tällaisissa tapauksissa laskuun/kuittiin on merkitty takuuajaksi kuukausimäärän sijasta valmistaja-takuu -merkintä. Esimerkiksi merkintä HP-takuu tarkoittaa, että HP huolehtii kaikista takuuasioista kyseisen tuotteen kohdalla. Laitteita ei siis näissä tapauksissa tuoda/lähetetä Databest Oy:lle, vaan noudatetaan valmistajan tukinumeron ohjeita. HP:n myöntämä takuu kannettaville tietokoneille on 1-3v mallista riippuen. HP:n alkuperäisten akkujen ja oheislaitteiden takuu on yleensä 1-3v. Osaan HP:n laitteista voi ostaa lisätakuuta/huoltosopimusta erilaisilla eCarePaq:llä. Mikäli tuotteen valmistaja menee konkurssiin tai ei muusta syystä huolehdi lupaamastaan takuusta, niin Databest Oy huolehtii takuusta korkeintaan erikseen lupaamansa takuun ajan tai jos sitä ei ole mainittu, niin enintään 12kk:n ajan laskettuna tuotteen ostopäivästä.

Databest Oy:n myöntämä takuu on voimassa vain Suomessa ja kattaa yksittäiset valmistusviat eli ns. yksilöviat. Takuuseen kuuluvat ilmainen huoltotyö ja ilmaiset varaosat takuuaikana. Mikäli laitteeseen tulee sama vika takuuajan jälkeen, se menee takuuseen, jos edellisestä korjauksesta on vähemmän aikaa kuin 3kk. Takuun piiriin eivät kuulu välilliset vahingot, joita tuotteiden käyttö voi aiheuttaa. Esimerkiksi kantolaukun repeytyessä takuuaikana, takuu kattaa laukun takuuvaihdon/korjauksen, ei laukun sisällön putoamista viemäriin. Viallinen laite tulee toimittaa osoitteeseen Lönnrotinkatu 42, 00180 Helsinki. Ennen lähetystä asiakkaan on oltava yhteydessä asiasta Databest Oy:n kanssa. Asiakkaan on maksettava omat lähetyskulunsa. Mikäli asiakas on kuluttaja ja hän on ostanut tuotteen suoraan Databest Oy:ltä, hänellä on mahdollista saada lähetyskulunsa takaisin kuittia vastaan. Edellytyksenä lähetyskulujen korvaukselle on tietysti se, että tuotteessa on takuun alainen vika ja että lähetystapa ja -hinta on sovittu ensin Databest Oy:n kanssa. Postissa lähetetyt, viallisiksi ja takuun alaisiksi todetut tuotteet, lähetetään korjattuna/vaihdettuna takaisin maksutta Suomen alueelle. Databest Oy:n maahantuomien tuotteiden huoltoajat ovat normaalisti 2-20 työpäivää.

Muut toimitusehdot:
Hinnat: Kaikki hinnat ovat Euroissa ja sisältävät Alv:n.
Pientoimitusehto: Alle 20€:n ostoista veloitetaan aina 3€:n pientoimituslisä
Palautusehto: tuotteilla ei ole palautusoikeutta, ellei siitä ole etukäteen kirjallisesti sovittu
Toimitusehto: Vapaasti Lönnrotinkatu 42, 00180 Helsinki
Toimitus- ja pakkauskulut: 10€ postin automaattiin, 20€ Matkahuoltoon, 25€ perilletoimitus
Maksuehto: Suuret ja julkisen alan yritykset 14pv netto, muut per heti.
Maksutavat: lasku sähköpostilla (pdf), ennakkomaksu sähköpostilla (pdf) ja käteinen kuluitta.
Maksutapakulut: kotimaiset yksityiset Debit/Credit-kortit +1%,  kotimaiset Debit/Credit-yrityskortit +2%,  ulkomaiset kortit +3%
Muut maksutavat (vain yrityksille): paperilasku tavallisella postilla +10€, postiennakkolisä +7€ 

Voimassaolo:
Yllämainitut takuu- ja toimitusehdot ovat voimassa 12.01.2023 ja sen jälkeen ostetuille tuotteille.

 

Sivu päivitetty: 12.01.2023.